Sunday, February 6, 2011

Kenapa PAS Kalah Di Tenang?


Aku tak berkesempatan untuk menulis panjang berkaitan kemenangan calon BN dan kekalahan calon PAS di PRK Tenang baru-baru ini. Siapa yang menang aku ucapkan tahniah.Itu masa pilihanraya belum berjala lah tapi keputusan dah pun kita tahu tetapi aku dukacita dan kecewa dengan tindakan calon PAS yang memegang profesion seorang pendidik atau guru ini kerana politik,mereka sanggup mengabaikan etika dan integriti seorang guru. Aku cuma tekankan satu perkara sahaja disini,yang lain terserahlah pada yang Maha Mengetahui.
MC Yang Dikatakan MC Tipu

Isu MC atau surat sakit dari hospital kerajaan ini misalnya. Bercuti sakit selama 14 hari tapi masih ke hulu ke hilir meneman si isteri berkempen.Kemana integriti mereka? Kalau pelajar atau murid yang menipu MC bukan main lagi dimarahi atau dikenakan tindakan disiplin tetapi kalau gurunya sendiri berbuat demikian,bagaimana? Memang menipu terang-terangan.Adoyai...
Molek sangatlah,yang mintak MC penentang kerajaan,yang bagi MC pun bangang punya orang,siapa lagi kalau bukan kakitangan kerajaan.Hmmm...tak tau apa nak kata...itu sahaja dah menunjukkan sikap kurang enak dan mungkin kerana itu mereka tewas!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...