Thursday, September 4, 2008

Proton MPV

Macam-macam bentuk dan rupa aku dapat tengok dan hayati untuk model terbaru proton versi MPV ni. Sekarang ni,ramai yang berminat dan beralih kepada kenderaan jenis MPV ni atas faktor-faktor keselesaan bagi keluarga yang besar dan bentuknya yang nampak lebih garang dan elegant. Kiranya seolah-seolah pakai kereta tapi dengan muatan seolah-olah van. Berikut adalah serba sedikit gambaran orang ramai,spy camera dan macam-macam lagi gosip orang tentang rekabentuk MPV keluaran Proton yang akan menjengah industri pemotoran MPV.

Ini antara bentuk terbaru yang dilihat sedang diuji pandu di jalan raya (klik pada gambar untuk gambar pada pandangan lain)



Ini pula antara latest design yang dikatakan bakal dipasarkan (klik pada gambar untuk gambar pada pandangan lain)



Ini pula adalah sketch atau ilustrasi rekabentuk MPV yang pernah dikeluarkan di berita TV3 (klik pada gambar untuk gambar pada pandangan lain)


Tengok pada bentuk-bentuk yang ada,kira boleh tahan lah design MPV Proton ni. Harga pula dikatakan ditawarkan antara RM70000-RM90000 mengikut spesifikasi yang dikehendaki dan bakal dipasarkan pada akhir tahun ini atau awal tahun 2009. Sama-sama kita nantikan.




3 comments:

Did said...

uih...canggih2...dlm tak tau la camne kan? luar tuh nampak cam hebat dah.

Farid Abu Talib said...

dont judge a book by its cover but for car its ok.dont be a jugde like vk lingam surely u only know how to say korek korek korek kahkahkah

Farid Abu Talib said...

woit, sauk la berhala bergerak ni satu sebelum raya.tp aku ak belum release la.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...