Wednesday, September 7, 2011

Isu Berebut Pondan : Mujur Ada Keluarga Yang Sedar

Semalam (KLIK SINI) aku kupas isu perhubungan songsang dua bangsa Melayu kita iaitu Hafizuddin dan seorang pondan sehingga sampai berebut-rebut dan ditimpa musibah disimbah asid. Hari ini isu itu dikupas lagi oleh KOSMO dimana hubungannya tidak direstui dan Hafizuddin dibawa lari oleh keluarganya yang aku rasa menjalankan satu tanggungjawab yang betul sebelum menjadi lebih parah dan dilaknati. Ikuti petikan artikel dibawah :


KANGAR – Hajat seorang pondan, Natasha yang mahu membawa diri bersama temannya, Mohd. Hafizuddin Johari, 20, yang menerima aib setelah disimbah asid ekoran cemburu dengan perhubungan mereka, nampaknya terpaksa ditangguhkan sementara.

Ini kerana, menurut jurujual tersebut yang berusia 28 tahun, rancangan mereka untuk menjalani kehidupan baharu di negeri lain tidak menjadi apabila Mohd. Hafizuddin ‘dirampas’ daripadanya oleh ahli keluarga pemuda itu kelmarin.

Katanya, Mohd. Hafizuddin telah dibawa pulang oleh bapa saudaranya ketika mereka berdua sedang menikmati minum petang di sebuah gerai makan di Padang Besar dekat sini.

“Kejadian tersebut berlaku dengan pantas, bapa saudara Hafizuddin bersama seorang lagi rakannya yang menaiki kereta telah menghampiri kami di gerai tersebut.

“Tanpa bercakap sepatah, tiba-tiba tangan Hafizuddin ditarik oleh bapa saudara mereka ke dalam kereta dan mereka meninggalkan saya,” katanya ketika ditemui dirumahnya di Taman Seri Bakau, di sini semalam.

Mengimbas kejadian tersebut, Natasha memberitahu, dia amat terkejut dan takut dengan insiden tersebut ekoran Mohd. Hafizuddin dibawa dengan paksaan oleh ahli keluarga tersebut.

“Kami telah merancang untuk teruskan hidup bersama dan Hafizuddin dengan rela hati ikut saya tetapi lain pula jadi hubungan kami mendapat tentangan keluarganya,” ujarnya.

Tambahnya, dia akui hubungannya itu mendapat tentangan keluarga Hafizuddin dan ramai pihak namun jurujual tersebut meneruskannya ekoran pemuda itu banyak keistimewaannya.


Ya Allah, macam takde pegangan agama aku tengok. Kite pun bukan baik sangat tapi isu ini sudah melampau. Cukuplah mengupas isu yang boleh memalukan agama kite sendiri ini. Selesaikanlah dengan cara lebih tertutup dan berhemah. Tiadakah jabatan2 agama yang sudi menjalankan peranan dakwah dan kaunseling nasihat kepada kedua2 hamba Allah ini? Tepuk dada,tanya iman...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...