Friday, July 1, 2011

Foto : Benarkah Lebuhraya Kuantan-Gambang Berhantu?

Hari ini sahaja aku dah terbaca dua artikel di akhbar mengatakan kesah lebuh raya Kuanta-Gambang yang penuh dengan misterinya. Kesan dari misteri ini adalah kemalangan jalan raya yang secara tiba-tiba berlaku walaupun mungkin ada alasan lojik yang lain yang mungkin kita tak tahu. Sudah menjadi lumrah, makhluk ghaib ini menjadi punca dan alasan kepada kemalangan ini. Ini tidak mustahil,hanya yang mengalaminya sahaja yang tahu. Banayk kesah aku dengar cuma aku fokus kan kisah yang berlaku di akhbar hari ini sahaja

Kesah pertama dimana sebuah kereta kancil terbabas ke bahagian tengah lebuh raya.Alasan saintifik diberi kerana keadaan jalan raya yang beralun dan tidak rata mungkin menjadi punca kemalangan. Kemalangan ini tidak mengorbankan nyawa tetapi menurut saksi, kemalangan ini berpunca dari gangguan makhluk halus yang mula glamer di lebuh raya Kuantan-Gambang ini.Kebenarannya hanya Allah yang tahu dan kesah kedua ini lebih menyayat hati kerana ia berserta dengan bukti.Ikuti sebahagian artikel akhbar tersebut :


“Saya demam dua hari selepas melihat imej tiga makhluk itu,” kata seorang penunda kereta, Abdul Mubin Mohamad, 24, yang mendakwa merakam gambar tiga makhluk halus menggunakan kamera digital di Jalan Kuantan-Gambang, berhampiran sebuah tokong, di sini, pada 17 Jun lalu.

Sebagai pekerja separuh masa di sebuah bengkel membaiki kereta yang terbabit dalam kemalangan, antara tugas Abdul Mubin ialah mengambil gambar kereta mangsa sebelum ditunda ke premis majikannya.
“Pada hari itu (17 Jun) kira-kira jam 11.30 malam, ada kemalangan di kawasan berkenaan membabitkan sebuah kereta BMW 5 Siri yang dinaiki empat lelaki dalam perjalanan ke Kuantan.

“Saya berhenti di sebuah stesen minyak di Jalan Gambang untuk ke tandas sebelum isteri menegur mengenai gambar diambil selepas berasa curiga dengan bentuk tiga lembaga yang dirakam.

“Saya membesarkan lagi imej berkenaan sebelum terkejut melihat ‘satu keluarga’ berwajah ngeri dan lengkap berpakaian.

“Makhluk menyerupai wanita itu berpakaian serba putih manakala dua lagi berbaju merah,” katanya, di sini, semalam.

Menurutnya, terkejut dengan penemuan makhluk itu yang kali pertama dilihatnya, dia kemudian memberitahu rakannya yang sama-sama berada di tempat kejadian.

Dia berkata, rakannya mendakwa tidak selesa ketika mereka berada di kawasan berkenaan sebelum itu.

Katanya, rakannya turut mendakwa menemui kesan tapak kaki berlumpur berjalan naik ke bumbung kereta yang terbabit nahas itu tetapi enggan menceritakan kepadanya kerana bimbang sesuatu buruk berlaku.

Abdul Mubin mendakwa, ketika merakam gambar berkenaan, dia yakin tiada sesiapa berada di depannya kerana tempat kejadian gelap gelita.

“Saya menunjukkan rakaman itu kepada beberapa rakan lain dan mereka mendakwa objek itu makhluk halus dan ini kali pertama saya merakam gambar sedemikian selepas beberapa tahun bekerja sebagai penarik kereta,” katanya.

Sementara itu, anggota Jabatan Pertahanan Awam (JPAM), Mohd Azwari Abdullah, 31, berkata, dia juga mengalami nasib sama dan demam selepas melihat gambar berkenaan.

“Ketika di tempat kejadian, saya sudah merasa ada sesuatu tidak kena namun saya tetap meneruskan tugas menyelamatkan mangsa yang tersepit dalam kereta.

Sumber : Harian Metro


Berikut pula, adalah gambar yang berjaya di tangkap oleh beliau semasa beliau ingin mengambil gambar keadaan kereta selepas kemalangan itu :

Terdapat 3 imej yang kelihatan. Kebenarannya, Allah sahaja yang tahu.

Video Ditujukan Khas Untuk Kesedaran Tentang Kesan Perhimpunan Haram BERSIH 2.0 : AmzCamPro Version (Sebarkan-klik disini)


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...